Drömläge Mariestad startsida
Meny
Bild

Vi valde Mariestad

därför Mariestad

Bo nära jobb och pendling

I Mariestad bor du vackert vid Vänern i en harmonisk miljö med nära till allt du behöver. Här finns mängder av spännande jobbmöjligheter. Goda kommunikationer gör också att du enkelt tar dig till städer som Stockholm, Göteborg, Karlstad, Jönköping och Skövde. Bo här - jobba var du vill!

Förutom att Mariestad har ett fantastiskt läge precis vid Vänern och mitt bland unik natur är det logistiska läget utmärkt. Du kan bo nära ditt jobb. Även om det råkar ligga i en annan stad.

Bra kommunikationer för pendling och nöjesutflykter

Mariestad ligger vid skärningspunkten mellan E20 och riksväg 26 och slussar trafik mellan Stockholm – Göteborg, Karlstad – Jönköping. Med tåg tar du dig också enkelt till Göteborg, Stockholm och Örebro. Mariestad har även bra busskommunikationer och cirka 50 avgångar per dag till och från Skövde

Olika typer av jobb – vad passar dig?

Stadens största arbetsgivare är Mariestads kommun med cirka 2 500 anställda. Mariestad har ett blomstrande näringsliv som bygger på både tradition och nyskapande. Här verkar stora exportföretag, handeln och småföretagen sida vid sida. Många spännande jobbmöjligheter finns alltså för den som vill bo i en stad nära vatten och som blivit listad som årets näringslivsraket.


Lediga jobb i Mariestad kommuns organisation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Platsbanken, Mariestad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du starta eget företag i Mariestad?

Är du en entreprenör med spännande företagsidéer? Mariestads kommun erbjuder stöd för att starta eget. Läs mer via länken nedan.


Starta och driva företag i Mariestads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi berättar gärna mer om vilka boendemöjligheter som finns i Mariestad. Kontakta oss på 0501-75 50 29 eller via Kontakta oss-knappen här på sidan.