Drömläge Mariestad startsida
Meny

Därför Mariestad

Mariestad är den stolta sjöstaden som har nära till allt du behöver. Läs mer om varför Mariestad är platsen för dina boendedrömmar under respektive avsnitt.

 • Bo nära vatten

  Att bo i Mariestad är lika med att bo nära Sveriges största sjö Vänern. Utanför den 14 mil långa kusten räknas skärgårdsöarna i tiotusental. Här finns mängder av boenden vid vattnet med nära till allt du behöver.

  Läs mer
 • Bo nära jobb och pendling

  I Mariestad finns mängder av spännande jobbmöjligheter. Goda kommunikationer gör också att du enkelt tar dig till större städer. Bo här - jobba var du vill!

  Läs mer
 • Bo nära skola och universitet

  Vill du bo i en av Sveriges bästa skolkommuner där elever trivs i skolan? I Mariestad bor du nära prisbelönta, moderna och nybyggda skolor och universitet.

  Läs mer
 • Bo nära naturen

  Mariestad är staden som badar i naturupplevelser och livskvalitet. Med den storslagna naturen framför fötterna är Mariestad en fantastisk plats för dina boendedrömmar att slå rot.

  Läs mer
 • Bo nära kultur och fritid

  I Mariestad bor du nära ett brett utbud av nöjen, kultur och fritidsaktiviteter. Med avstamp i vårt gedigna kulturarv som residensstad, och med vårt rika föreningsliv i ryggen, vågar vi skapa både traditionella och innovativa mötesplatser.

  Läs mer
 • Filmer om att leva och bo i Mariestad

  Här kan du se filmer om hur det är att leva och bo i Mariestad.

  Se filmer
 • ElectriVillage

  ElectriVillage Mariestad är en test- och demonstrationsplats där nya klimatsmarta alternativ testas i praktiken. Genom ElectriVillage ska Mariestad hitta nya sätt att ställa om mot en mer klimatvänlig framtid. Ett exempel är världens första solcellsdrivna vätgastankstation som invigdes i maj 2019.

  Läs mer