Logo
Meny
Bild

Vi valde Mariestad

Nyhet

Sjölyckan växer

2018-06-21

I september börjar byggnationen av VA- och gatunätet i nya området till Sjölyckan. Det blir en förlängning norr om nuvarande område, mot Snapen, och ger plats för 70 nya tomter. Delar av skogen kommer tas ner under vecka 29-30.

Tomterna närmast sjön släpps till tomtkön. Det kommer även finnas husleverantörer som erbjuder olika typer av boendeformer i området. Datum för tomtsläpp och husleverantörerna i området presenteras i höst.


Friheten för områdets villaägare är stor när det gäller storlek på hus, hur de kan se ut och var på tomten de kan placeras.

Att bo i Sjölyckan

Närheten till naturen är i allra högsta grad påtaglig här, inte enbart tack vare Vänerns ständigt närvarande vyer. Här finns också blåbärsskogen runt knuten och bara några minuter bort väntar friluftsanläggningar med elupplysta löpar- och skidspår. Som en bonus har man dessutom barnomsorg och Högelids nyrenoverade grundskola på cykelavstånd och inom kort byggs också en livsmedelsbutik i närheten. Till stan tar det bara några minuter på cykel och om man vill kan man färdas hela vägen med utsikt över Vänern.

Vill du skapa ditt drömläge i nya området?

Gå gärna med i Mariestad kommuns tomtkö om du är intresserad av att förverkliga din boendedröm i Sjölyckan. Länk till tomtköanmälan finns nedan.

 

Tomtkö Mariestads kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster