Drömläge Mariestad startsida
Meny
Illustration av det planerade hyreshuset på Sjölyckan, omgivet av grönska.

Åttavåningshuset ska snart börja byggas på Sjölyckan. Bild lånad från Vernum fastigheters hemsida.

Vi valde Mariestad

Snart byggstart för klimatsmart höghus

2022-09-01

Vernum fastigheter vann markanvisningstävlingen på Sjölyckan. Om bara en månad är det byggstart för det åttavåningshus som ska stå klart till hösten 2023.

I våras blev det klart att Stockholmsbaserade Vernum fastigheter vann kommunens markanvisning för den 4 300 kvadratmeter stora byggrätt på Sjölyckan. Stor vikt lades vid utformning, hållbarhet, prisbild och genomförandetid. Kriterier som Vernum fastigheter väl lever upp till.

Med omtanke om natur och klimat

Vernum fastigheter har stort fokus på innovation och klimatsmarta lösningar och varje detalj i bygget granskas noga för att hålla utsläppen på en så låg nivå som möjligt. Det byggsystem som används har, enligt Miljöinstitutet, lägst klimatavtryck av de byggmetoder som finns. Man bygger i trä men är noga med att inte slösa med material och använder en resurssnål metod.

Det är ett innovativt men traditionellt sätt att bygga på. Det ger ett bra inomhusklimat och goda ljudvärden, berättar Rolf Alexander, marknadschef på Vernum fastigheter.
Samtidigt klimatkompenseras även bygget genom att plantera träd och sätta upp solceller. Man jobbar också med "Gröna hyreskontrakt" där hyresgästerna erbjuds verktyg, kunskap och inspiration om hur de själva kan påverka sin klimatpåverkan.

Inflytt 2023

Det nya hyreshuset har fått namnet Sjöblick och här inryms 45 lägenheter fördelat på tvåor, treor och fyror från 50-91 kvadratmeter. Flerbostadshuset ska stå redo för inflytt till hösten 2023 och blir en del av den sjätte byggetappen på Sjölyckan. Vernum fastigheter äger sedan tidigare tolv radhus i området.

Intresseanmälan och frågor

Vill du veta mer om projektet Sjöblick eller skicka in en intresseanmälan ska du besöka Vernums webbsida. Se länk här nedan.


Vernum fastigheter - Sjöblick Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.