Drömläge Mariestad startsida
Meny

Boendeprojekt

Dala

Illustration med inspiration till nytt bostadsområde i Dala.Förstora bilden
Markytan där det nya bostadsområdet ska byggas.Förstora bilden
Översiktskarta över Mariestad med området Dala markerat i södra delen av kartan.

Stadsdelen Dala tar form

I sydvästra delen av Mariestad, cirka 3 km från stadskärnan, ska nya bostäder byggas i stadsdelen Dala. Här utökas befintligt villaområde med nya tomter för villor och radhus. Dala är området för dig som vill bo med naturen som närmsta granne och samtidigt ha nära till centrum och service.

Villor och radhus

Området är planlagt och du hittar plankarta och planbeskrivning under rubriken Dokument här på sidan. Här förbereds för villor och radhus som ska komplettera den bebyggelse som redan finns i området. Vintern 2023/2024 går kommunen ut med markanvisning för cirka 25 radhus. Under hösten/vintern 2024 släpps 25 villatomter till den kommunala tomtkön.

Nära både stad och natur

Stadsdelen Dala ligger i ett naturnära område. Alldeles i närheten ligger Lekevi idrottsplats och lekplats.

Här finns också motionsspår, en motionstrappa och vindskydd i skogsmiljö. Den anrika Leksbergs kyrka, troligen uppförd på 1200-talet, står på en höjd på andra sidan skogsområdet. Platsen andas verkligen historia med både runstenar och liljestenar. Från det nya bostadsområdet i Dala är det kort promenadavstånd på cirka 1,3 km till Sikelvingens förskola. Närmaste mataffär finns cirka 1,1 km bort.

Fakta om Dala

Skriv tabellbeskrivning här

Avstånd


Skola

1,3 km

Matbutik

1,1 km

Motionsspår

800 m

Badplats

3,2 km

Centrum

3 km

Status