Drömläge Mariestad startsida
Meny

Boendeprojekt

Sjölyckan etapp 6

Utsikt från etapp 6 i Sjölyckan, 100 meter över markytan.
Utsikt över etapp 6 i Sjölyckan, 12 meter från markytan
Sjölyckan i Mariestad

Sjölyckan utökas med flerbostadshus

Sjölyckan växer nu österut. I etappen ovanför villabebyggelsen finns enligt pågående detaljplan möjlighet för omkring 200 bostäder i flerbostadshus men även service och handel. Området vid Sjölyckan har en naturlig topografi med höjdskillnader som ger vacker utsikt över Vänern. Ambitionen är att bevara den naturliga miljön så långt det är möjligt. Nya flerbostadshus kan sträcka sig upp bakom de enfamiljshus som redan finns i området och ger ännu fler möjlighet till den vackra utsikten över Vänern.

Naturskönt med sjöutsikt

Många Mariestadsbor är ganska bortskämda med naturupplevelser, men de invånarna i Sjölyckan har ändå att ha något alldeles extra utanför fönstret. För hur många svenskar kan se solen doppa magen i landets största sjö lagom till middagen varje kväll?

Här finns också blåbärsskogen runt knuten och bara några minuter bort väntar friluftsanläggningar med elupplysta löpar- och skidspår. Som en bonus har man dessutom barnomsorg och Högelids nyrenoverade grundskola på cykelavstånd.

Bostadsbygge med hållbarhetstänk

Först ut i den nya etappen är Trähusstaden Sverige AB som, tillsammans med Mariestads kommun, ska ta fram ett koncept för att utöka Sjölyckan med flerbostadshus med möjlighet till service och handel. I ett första skede planeras för 50-60 lägenheter med byggstart under 2021. Trähusstaden bygger bostäder med hållbarhet i fokus. Bland annat används klimatvänliga material och man strävar efter att utnyttja egenproducerad energi. Du kan läsa mer om Trähusstaden under rubriken Länkar på den här sidan.

 

Fakta om Sjölyckan etapp 6

Skriv tabellbeskrivning här

Avstånd


Skola

300 m

Matbutik

1,7 km

Motionsspår

2,7 km

Badplats

2,7 km

Centrum

1,8 km

Skriv tabellbeskrivning här

Länkar


Trähusstadenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSkriv tabellbeskrivning här

dokument


Plankarta Sjölyckan etapp 6länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Planbeskrivning Sjölyckan etapp 6länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Planbeskrivning SjölyckanPDF


Plankarta Sjölyckan norr - Nolhagen 3:6PDF


Planbeskrivning Sjölyckan norr - Nolhagen 3:6PDF


Status