Drömläge Mariestad startsida
Meny

Bostadsområde

Ullervad

Lantlig harmoni nära staden

Ullervad är ett av Mariestads allra populäraste bostadsområden. Det är lätt att förstå varför. Här går bykänslan ända ned i trädrötterna och orten har alla ingredienser som en idyll på landet ska ha. Samtidigt finns staden bara några minuters cykeltramp bort.

 

Att vara Ullervadsbo är att ha nära till allt och till varandra – lite som att bo både på landet och i stan. Här finns skola och förskolor där traktens barn och vuxna möts och knyter relationer. Runt knuten väntar svampskogar, hästhagar och vackra promenadstråk för den som vill hämta andan en stund, men också ett aktivt föreningsliv som skapar gemenskap.

 

Närheten till centrum och de goda kommunikationerna gör det lätt att leva hållbart här. Med cykel kommer man långt i Ullervad.

För många är Ullervad det perfekta stället att växa upp på – eller, för den delen, att åldras i. Den som en gång hittat sitt drömläge här vill gärna bo kvar.

 

Mariestads kommun planerar för ett helt nytt bostadsområde alldeles norr om Ullervads tätort. Mittemellan beteshagar, stenmurar och det livfulla samhället skapas plats för ett 15-tal bostäder i upp till två våningar, där både barnfamiljer och seniorer kan hitta sin egen oas. Villor, par-, rad- och kedjehus ska kunna byggas här, enligt planförslaget.

 

Cykelvägen som sträcker sig mellan Ullervads tätort och Mariestad löper alldeles intill området, och dessutom finns kommunikationstäta E20 bara några minuter bort. Här är det fullt möjligt att skapa sig en bilfri vardag.

Fakta om Ullervad

Fakta

Tomter


Tomtareal

700 - 1200 kvm

Detaljplan är under framtagande


Fakta

Avstånd


Skola

1000 m

Motionsspår

700 m

Badplats

7000 m

Matbutik

5000 m

Centrum

5000 m

Fakta

Länkar

Plankarta antagandehandling Pdf, 432.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Planbeskrivning antagandehandling Pdf, 5.3 MB, öppnas i nytt fönster.


LÄNKAR

Plankarta Ullervad

Planbeskrivning Ullervad

Status

karta Ullervad

Karta Ullervad